zingende buurvrouw

dit is niet de eerste keer dat we naar een concert van onze buurvrouw zijn geweest, het is altijd een feestje en daarna gaan we gezellig met elkaar aan de hapjes en wijn. hoe fijn is dat!
de laatste keer was het in een prachtige grote kerk in het centrum van stockholm en nu was het in dit super mooie kerkje net iets buiten stockholm. zo grappig als je even rijdt waan je je in de outback van zweden. grote vlaktes, schattige huisjes hier en daar. om het ideaal plaatje nog even compleet te maken was er ook nog eens prachtig avondlicht! en het concert was ook erg mooi.

royal visitors

duchess of cornwall Camila en koningin Sylvia van Zweden hebben de school van jilles en stije vandaag bezocht! ze mochten die dag verkleed als hun favoriete book personage. jilles was Tos uit otje, zoals je kunt zien op de foto (stije was Zog, maar hij staat niet op deze foto). Jilles zei ook dat hij een praatje had gemaakt met Camila en daar zijn blijkbaar ook foto's van, maar die heb ik nog niet kunnen vinden. ik was er namelijk zelf niet bij.

noorderlicht

afgelopen weekend zijn we naar het ijshotel geweest in kiruna, dat ligt helemaal in het noorden van zweden op anderhalf uur vliegen van stockholm. wat een ervaring! ongelofelijk. we hebben twee avonden achter elkaar het geluk gehad dat we het noordlicht konden zien en dat is echt geweldig. helaas heb ik daar geen foto's van, maar een ervaring om nooit te vergeten. natuurlijk hebben we een tocht gemaakt op snowscooters en met de hondenslee, we hebben geluncht in sami hutten en natuurlijk het prachtige ijshotel bekeken. als je nog een leuke, bijzondere vakantiebestemming zoekt dan kun je deze zeker op je lijstje zetten!

snoeien

vorig jaar zijn de fruitbomen in de tuin heel gul voor ons geweest. ik heb heerlijke pruimenjam kunnen maken en appelflappen tot we erbij neer vielen. tijd dus om eens iets te terug te doen voor de bomen. het is hier nog steeds koud, maar heel erg zonnig. de jongens besloten dus dat het tijd was om de bomen te snoeien. nu duimen dat het goed gedaan is en dat we deze zomer weer kunnen genieten van al dat lekkers.