uitjes

we zijn er al veel op uit geweest...zie foto's
1. skansen, een prachtig openlucht museum over het leven in zweden op djursgarden
2. daytrip naar grinda een prachtig eiland in de archipelago net buiten stockholm en echt bizar dichtbij zo'n practig natuur gebied...veel zweden hebben op deze eilanden een buitenhuisje. we hebben heerlijk zweeds geluncht in grinda wardhus, mocht je ooit naar zweden komen dat is echt een aanrader. in de zmer hebben ze elke donderdag en vrijdag live muziek en op zaterdag een dj...ook niet verkeerd dus ;-)))
3. sigtuna, een van de oudste stadjes in zweden ook heel dichtbij stockholm en dichtbij de luchthaven, hele mooie oude zweedse huizen in rood en geel en ook weer prachtig aan het water
4. en natuurlijk hebben we het paleis van koning gustav en koningin sylvia bezocht als buren van onze bea moesten we natuurlijk ook even kijken hoe de zweedse koning erbij zit...en ik kan jullie vertellen die hebben het goed voor elkaar wat een prachtig kasteel en enorm landgoed. we hebben lekker gewandeld en in het deel van het paleis wat open is voor bezichtiging hebben de jongens een speurtocht gedaan naar een gouden paasei...erg leuk en in het zweeds, maar dat was geen probleem voor de jongens ;-))) zeker niet toen het gouden ei gevuld met chocolade paashaasjes gevonden werd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten